Tort "Sah" aromat

de Alexandra Burz in Torturi, 24 Ian 2014 | 5313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic cacao
  • 2 lingurite esenta rom
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • Pentru crema:
  • 2 linguri de faina
  • 8 linguri de lapte
  • 2 oua
  • 1 plic sofran
  • 1 esenta de vanilie
  • 400 gr margarina Rama
  • 100 ml frisca batuta tare
  • Pentru sirop:
  • 6 linguri de zahar
  • 1 esenta de rom
  • 500 ml apa
  • Pentru glazura:
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 200 gr nuci
  • 100 gr zahar
  • 10 gr fulgi ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Sah" aromat:

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga galbenusurile peste spuma de albuse si se amesteca de sus in jos. Se adauga faina, amestecand la fel.

Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale. Intr-una din parti se adauga cacaua si romul si se amesteca pana la omogenizare. In cealalta parte se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Ungem o forma de copt cu ulei si o tapetam cu faina. Umplem doua posuri cu compozitiile obinute, una neagra, cealalta galbena, punem un sprit de 12 cm si umplem forma de tort cu un cerc galben, unul negru...tot asa pana se umple. Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute. Coacem astfel trei blaturi din compozitia respectiva, insa cu grija, astfel incat culorile sa fie tot contra, alb-negru.

Crema:

Punem intr-un bol ingredientele (exclus margarina si frisca), le mixam pana la omogenizare. Le punem pe aburi pana cand se ingroasa. Lasam crema la racit. Margarina la temperatura camerei, o mixam pana devine spumoasa. Cand crema s-a racit amestecam cu margarina si frisca batuta, amestecand de sus in jos.

Siropul:

Caramelizam 3 linguri de zahar. Stingem cu apa. Lasam la fiert, adaugand zaharul ramas si romul. Lasam la racit.

Glazura:

Rupem ciocolata bucatele potrivite. Bagam la cuptorul cu microunde aproximativ 1 minut la 600 grade. Se scoate si se amesteca cu frisca lichida.

Decor:

Caramelizam zaharul. Adaugam nucile. Le scoatem pe un dog si le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit le zdrobim cu sucitorul pentru a deveni mai marunte.

Asamblare:

Punem un blat pe un platou. Insiropam. Adaugam crema si tot asa pana la ultimul, astfel incat deasupra sa fie tot crema. Turnam glazura, decoram cu nuci caramelizate si fulgi de ciocolata alba.

 

TIPS-URI

1

Pentru ca sofranul sa aiba un plus de aroma si culoare mai aprinsa, dizolvati-l in putina apa calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Sah" aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de nuci si ciocolata